Рецепт: Салат з кальмарами та авокадо
14 03 2025, 12:17
Час читання 10 хвилин
0
Інгредієнти
- Кальмари: 300 г (очищені)
- Авокадо: 1 стиглий плід
- Помідори чері: 150 г
- Салатне листя: 1 пучок (наприклад, руккола або айсберг)
- Оливкова олія: 2 ст. ложки
- Лімонний сік: 1 ст. ложка
- Часник: 1 зубчик (за бажанням)
- Сіль та перець: на смак
Приготування
- Відваріть кальмари в підсоленій воді протягом 2–3 хвилин. Дайте їм охолонути і наріжте кільцями.
- Наріжте авокадо кубиками, а помідори черрі розріжте навпіл.
- Викладіть салатне листя на тарілку, зверху розмістіть кальмари, авокадо та чері.
- Змішайте оливкову олію, лимонний сік, дрібно натертий часник (за бажанням), сіль та перець. Полийте салат заправкою.
- Подавайте свіжим та насолоджуйтесь!
Опис смаку
Салат з кальмарами та авокадо має витончений смак, в якому поєднуються ніжність кальмарів, кремова текстура авокадо та легка кислинка лимонної заправки. Свіжість помідорів чері та хрускіт салатного листя роблять страву гармонійною та збалансованою.
Калорійність
Орієнтовна калорійність: близько 250–300 ккал на порцію (150–200 г).
Відгуки
Поки що немає відгуків