Рецепт: Мідії у білому вині
14 03 2025, 12:43
Час читання 10 хвилин
0
Інгредієнти
- Мідії: 1 кг (свіжі або заморожені)
- Біле сухе вино: 200 мл
- Оливкова олія: 2 ст. ложки
- Часник: 3 зубчики
- Лук-шалот: 1 штука
- Свіжа петрушка: 1 пучок
- Сіль та перець: на смак
- Лимон: 1 штука (для подачі)
Приготування
- Очистіть мідії, видаливши пісок та водорості. Переконайтеся, що всі раковини закриті.
- На середньому вогні розігрійте оливкову олію в глибокій сковороді або каструлі.
- Додайте дрібно нарізану цибулю-шалот і часник, обсмажуйте до прозорості.
- Влийте біле вино, додайте сіль та перець. Доведіть до кипіння.
- Покладіть мідії в каструлю, накрийте кришкою і готуйте 5–7 хвилин, доки раковини не розкриються.
- Посипте дрібно нарізаною петрушкою і ретельно перемішайте.
- Подавайте гарячими з скибочками лимона та свіжим хлібом.
Опис смаку
Мідії у білому вині вражають своїм витонченим смаком. Ніжні мідії поєднуються з ароматним соусом, наповненим нотами білого вина, часнику та легкої кислинки лимона. Ця страва передає атмосферу середземноморської кухні.
Калорійність
Орієнтовна калорійність: близько 150–200 ккал на порцію (250 г).
Відгуки
Поки що немає відгуків